/
Hidden

""

Masuliita Kinderdorp

 Verwonderd en heel blij!Ondanks de Covid pandemie zijn we verwonderd, dankbaar en heel blij met de vorderingen die onze partners in Oeganda in het kinderdorp hebben gemaakt. Ons ‘ongeloof’ wordt ingehaald door de realiteit! Ik weet nog dat ik in Oeganda was en demonstratief mijn broekzakken naar buiten trok en zei lieve mensen: jullie willen heel graag een kinderdorp maar wij hebben het geld niet! Dan zullen we veel moeten bidden! Nou dat wilden ze wel.

Wat is het doel van dit hulpproject?
Ter voorkoming van een aantal risico's die gepaard gaan met het krijgen van kinderen die niet zijn opgeleid, zoals kindhuwelijken en kindermishandeling, wil Caring Heart for Women and Children kwetsbare kinderen een kans geven om naar school te gaan, kinderen zich weer kind te laten voelen en ook de hoop op een betere toekomst herstellen.

Het was in 2016 dat een goede vriend van ons, Dolf van de Vegte, ons introduceerde bij Ronald en Madina Ubuule... (stichting Caring Heart for Women and Children) – Door een donatie werden we in het bezit gesteld van een bouwkavel ter grootte van 4.5 hectare. Midden in de rimboe. Twee jaren waren nodig om alle papieren van eigendom e.d. in orde te krijgen. In een bestuursvergadering met de Oegandezen stelden we allerlei mogelijkheden voor om het land te gebruiken. Maar het bestuur stemde met meerderheid van stemmen: De droom van de lokale bevolking is de bouw van een kleuterschool en een basisschool!
Toen we dat wisten zijn we thuis maar aan de slag gegaan. Het was wel duidelijk waartoe we geroepen werden. Nu drie jaar verder kunnen we u vertellen wat er in die drie jaar allemaal al is gerealiseerd. Werkelijk boven bidden en denken!
 
Gerealiseerd tot nu toe:
Het land bouwrijp maken Aanleg water put Omheining land
Aanleg elektriciteitscentrale Bouw Kleuterschool
50 kinderen 1 jaar kleuterschool Productie waterpomp Wachtershuisje
Opslag water en distributie Bouw Basisschool – deel 1 Slaapzalen meisjes

De droom reikt verder...
We zijn heel veel donateurs erkentelijk voor de geweldige bijdragen die ze gedoneerd hebben voor dit prachtige hulpproject. Maar we zijn er nog niet. De droom reikt verder. En ook u kunt deel uitmaken van deze droom. We willen graag verder. Daar zijn natuurlijk fondsen voor nodig. Uw hulp wordt daarbij bijzonder op prijs gesteld.
Nog te realiseren:
Bouw Basisschool – deel 2 Slaapzalen jongens
Verblijf voor onderwijzers
Receptie en kantoor
Gezondheidscentrum/ Kliniek

Dec 2022:
Afgelopen juli waren wij op werkbezoek in Oeganda en werd ons gevraagd officieel de kleuterschool
te openen die mede dankzij uw hulp is gebouwd in Masuliita. De school is al sinds januari dit jaar operationeel en zo’n 100 kinderen krijgen inmiddels les op de kleuterschool. We hadden geen flauw idee van het feest dat ons te wachten stond.

 Honderden mensen in hun mooiste kleding waren aanwezig en met heel veel zang, dans en toespraken van diverse ‘officials’ mochten we dan officieel een lintje doorknippen. Samen met het hoofd van de school.

 Voor het eerst was het dan ook mogelijk om alle kleuterklassen, de slaapzalen en de net afgebouwde basisschool te
bewonderen.

We hebben ook een gewone schooldag meegemaakt op de Masuliita school. De ochtend begint met gebed, zang en dans. Daarna worden er 3 vlaggen gehesen, een heel ritueel. De kinderen gaan na het handen wassen de klassen in en krijgen ontbijt. Dan beginnen de lessen, de leerkrachten zetten zich enorm in. In de pauze kunnen de kinderen heerlijk buiten spelen en krijgen ze tijdens de lunch een warme maaltijd.
De kinderen leren ook van de huismoeders hoe ze hun kleding en schoenen moeten wassen.
De helft van de leerlingen blijft slapen op school en de andere kinderen worden opgehaald of wonen op loopafstand van de school.

Doneren

Stap 1/2

Doel:

Hoeveel:

Stap 2/2

Uw persoonsgegevens:

Uw adres:

Uw bijdrage:

Doel:
Bedrag:
Frequentie:

Betaalmethode:

Klik op de groene knop om naar de beveiligde betaalomgeving te gaan

* = Verplicht veld

Actueel nieuws

Help mee

Doneer direct

15,-

Hart voor Kinderen

Postadres:
Postbus 160
1250 AD Laren

Bezoekadres:
Johannes Geradtsweg 24b
1222 PT Hilversum

Statutair adres:
Stadhouderslaan 52
3761 EM Soest

Telefoon: 035 - 772 11 04

Giften: NL 41 INGB 000 000 4520
(BIC: INGBNL2A)
 
KvK: 32136226
ANBI RSIN: 8195 25 339
© 2024 Hartvoorkinderen - Disclaimer / Privacyverklaring - Sitemap