/

Nalatenschap of erfstelling

Naast een periodieke schenking die een belastingvoordeel biedt, informeren wij u ook graag over de mogelijkheden om in uw testament een nalatenschap toe te kennen aan het werk van Stichting Hart voor Kinderen. U kunt HIER onze flyer bekijken en alle informatie lezen die u nodig heeft voor een nalatenschap.

Door Hart voor Kinderen in uw testament te gedenken met een legaat, of te benoemen als erfgenaam verzekert u zich ervan dat uw schenking nog lang bijdraagt aan een goede toekomst voor kansarme kinderen.

De materie rond het erfrecht is een beetje ingewikkeld. Hieronder verklaren wij enkele van de belangrijkste begrippen.

Uw testament
Het testament is de akte waarin de notaris uw laatste wil vastlegt. U kunt uw testament op elk gewenst moment bij de notaris wijzigen of vervangen. De notaris ziet toe op de juiste uitvoering van het testament.

Legaat
Een legaat staat voor een vastgesteld geldbedrag, of een percentage van het saldo van de nalatenschap, of een bepaald goed dat aan een goed doel wordt toegewezen. De tekst in het testament luidt dan bijvoorbeeld: 'Ik legateer aan Stichting Hart voor Kinderen een bedrag in x contanten groot € xxx Het is dan de taak van de erfgenamen om dit legaat te verstrekken.

Erfstelling
Dit is het deel van de nalatenschap dat voor een erfgenaam bestemd is. De erfgenaam of erfgenamen nemen de rechten en de plichten, de baten en de schulden, van de overledene (de erflater) over.

Hart voor Kinderen hoeft géén belasting te betalen over legaten en erfstellingen, omdat wij de status hebben van een 'organisatie van algemeen nut'. Dat betekent dat uw geld ook echt voor het werk van Hart voor Kinderen bestemd is.

Wilt u Hart voor Kinderen in uw nalatenschap opnemen, neem dan contact met ons op; wij geven u graag alle gewenste informatie en helpen u verder. U kunt ons telefonisch bereiken op nummer 035-7721104 (wo + do van 9.00-13.00 uur), of vul het contactformulier in.

Zoekt u een notaris?
Wij werken heel prettig met het Notariskantoor Knook en Schot Notarissen in Tholen en bevelen hen van harte bij u aan. Het adres is Hoogstraat 15 – 4691 CA Tholen. Telefoonnummer: 0166–602254.

Hart voor Kinderen

Postadres:
Postbus 160
1250 AD Laren

Bezoekadres:
Johannes Geradtsweg 24b
1222 PT Hilversum

Statutair adres:
Stadhouderslaan 52
3761 EM Soest

Telefoon: 035 - 772 11 04

Giften: NL 41 INGB 000 000 4520
(BIC: INGBNL2A)
 
KvK: 32136226
ANBI RSIN: 8195 25 339
© 2024 Hartvoorkinderen - Disclaimer / Privacyverklaring - Sitemap