/

Microkredietprojecten

Met de verkoop van handgemaakte, fairtrade producten uit Afrika steunt Hart voor Kinderen

een fantastisch doel: kwetsbare kinderen en moeders in Afrika. Van elk verkocht sieraad gaat het grootste deel van de opbrengst direct terug naar de

maker(s) waarmee ze een kans krijgen op een beter bestaan en de zelfwerkzaamheid

wordt aangemoedigd. Het overige deel van de opbrengsten is bestemd voor stichting Hart

voor Kinderen ter ondersteuning van pleeggezinnen.
Naaimachine

Hart voor Kinderen vindt het belangrijk dat vrouwen de kennis en kracht krijgen om zelfstandig hun toekomst te verbeteren. Dit doen we door middel van het opzetten van microkrediet projecten en klassikale trainingen. Vrouwen in zeer moeilijke omstandigheden kunnen dan een opleiding tot naaister of kapster volgen waarna ze in hun eigen onderhoud kunnen gaan voorzien.
 
Dat motiveert en verbindt en maakt mensen die in armoede leven weer trots. Het geeft hen de moed en hoop dat ze een bijdrage kunnen leveren om hun cirkel van armoede te doorbreken.

Kapsalon

De vrouwen volgen een training van enkele maanden. Daarna kunnen ze aan de slag bij de micro-krediet kapsalon of zelf een plek huren.

Madina's

De Madina's zijn armbanden, gemaakt door vrouwen in Oeganda. Het hoofddoel van de verkoop van de Madina's is om de levens van deze moeders en hun kinderen te verbeteren. Veel vrouwen zitten in een uitzichtloze situatie en hun kinderen krijgen veelal niet de kans op onderwijs. Onze Oegandese collega, Madina, kwam op het idee om vrouwen te trainen in het maken van prachtige producten, om zo een groep moeders de mogelijkheid te geven zich uit deze situatie te ontworstelen. Door middel van de verkoop krijgen zij dan een stabiel inkomen en kunnen hun kinderen naar school.

Beads of Portia

Portia Mpangwa is een getalenteerde en hardwerkende jonge vrouw. Haar droom? Een eigen zaak en een stenen huis. Haar probleem? Ze woont in een kamer van golfplaten in Zuid-Afrika. Als het regent, loopt het water onder haar bed door en vreest ze dat haar 'huis' instort. Portia maakt sieraden van kraaltjes en Zulu beads (zaden). Met de verkoop van handgemaakte producten uit Afrika steunt Hart voor Kinderen een fantastisch doel: kwetsbare kinderen en moeders in Afrika. 
update 2022: Portia heeft ondertussen haar stenen huis kunnen bouwen. We ondersteunen haar nu op incidentele basis wanneer nodig.

Hart voor Kinderen

Postadres:
Postbus 160
1250 AD Laren

Bezoekadres:
Johannes Geradtsweg 24b
1222 PT Hilversum

Statutair adres:
Stadhouderslaan 52
3761 EM Soest

Telefoon: 035 - 772 11 04

Giften: NL 41 INGB 000 000 4520
(BIC: INGBNL2A)
 
KvK: 32136226
ANBI RSIN: 8195 25 339
© 2024 Hartvoorkinderen - Disclaimer / Privacyverklaring - Sitemap