/

Onze Historie

Hart voor Kinderen is ontstaan na een in 2008 door Hour of Power (TV-programma op RTL5) geïnitieerde inzamelingsactie voor weeskinderen in China. Een éénmalig hulpproject.

De initiatiefnemers van Hart voor Kinderen waren nauw betrokken bij deze hulpactie en realiseerden zich dat er wereldwijd veel meer verlaten en kwetsbare (wees) kinderen zijn die onder extreem moeilijke omstandigheden leven. Ook die kinderen hebben recht op kansen voor een beter leven. En daarvoor is hulp nodig. Bij voorkeur structurele hulp.

Op basis van dat uitgangspunt werd Stichting Hart voor Kinderen opgericht. Een kleinschalige organisatie die snel kan opereren waardoor de gerealiseerde effecten ook snel zichtbaar zijn. Op dit moment wordt er inmiddels wereldwijd structurele hulp geboden in landen zoals in Zuid-Afrika, Oeganda, Tanzania, Lesotho, Swaziland en Haiti.  

Via zorgvuldig gekozen partnerorganisaties ter plaatse wordt direct hulp geboden. De lijnen zijn kort; de (overhead)kosten laag en de hulp daardoor maximaal en effectief.  

Blijf op de hoogte!

Elke maand indrukwekkende verhalen, actuele vacatures en het laatste nieuws in je mailbox: meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Hart voor Kinderen

Postadres:
Postbus 160
1250 AD Laren (NH)

Bezoekadres:
Johannes Geradtsweg 24b
1222 PT Hilversum

Telefoon: 035 - 772 11 04

Giften: NL41INGB0000004520
 
KvK: 32136226
© 2018 Hartvoorkinderen - Sitemap