/
Hidden

Hulp blijft nodig

Oekraïne
Wat Stichting Hart voor Kinderen al deed…

De hartverscheurende beelden van slachtoffers die het gevolg zijn van de oorlog in Oekraïne raken ons diep. Beelden van angstige moeders en kinderen op de vlucht voor al dit geweld. Vaders die gescheiden worden van het gezin.… Ze raken hun thuis en misschien wel elkaar voor altijd kwijt.
En… een kind hoort toch niet te zeggen: mama, gaan we nu dood? Of: komt papa nog wel terug?
Deze moeders en kinderen hebben direct onze steun nodig. Opvang, voedsel, onderdak, dekens, kleding en medische zorg.

Met Hart voor Kinderen hebben we gekozen voor kleinschalige hulpprojecten.

Op tv zagen we voormalig Nederlands minister van Defensie Prof. Dr. Ing. Joris Voorhoeve vertellen dat hij deze kinderen vanuit de Pools-Oekraïense grens ging halen.
Uit onze kennismaking met hem is een samenwerking ontstaan met stichting Open Door Ukraine waar de heer Voorhoeve deel van uitmaakt.

We hebben inmiddels de evacuatie kunnen bekostigen van zo’n 65 vluchtelingen, waaronder 20 gehandicapte kinderen met hun moeders, broertjes, zusjes en begeleiders.
Ze werden opgevangen en verwelkomd door burgemeesters en vrijwilligers in Nederland en Duitsland.

Een Ambulance voor de Oekraïners..
De hartverscheurende beelden van gewonde slachtoffers in de Oekraïne raken ons diep. We zien op tv de trieste beelden van ziekenhuizen die geëvacueerd worden, van kinderen die ernstig gewond zijn, van vrouwen die onderweg bevallen, van gewonde soldaten… Volwassenen en kinderen voor wie een ambulance het verschil kan zijn van leven of dood.

Hart voor Kinderen wil levens redden daar waar dat op dit moment het meest nodig is en de bevolking hoop bieden in deze hopeloze oorlog. Inmiddels hebben we een ambulance gekocht.
De ambulance zelf kost 18.500 euro en voor het installeren van een brancard, een Lifepack defibrillator, zuurstof apparatuur en medicijnen was nog eens 10.000 euro nodig. Samen 28.500 euro. Alle donateurs heel hartelijk bedankt!

Kinderambulance voor Oekraine
Na het afleveren van onze ambulance in Zhytomyr kregen we enthousiaste reacties uit Oekraïne maar ook van Nederlandse donateurs.
Er kwam een nieuw dringend verzoek binnen. Deze keer gaat het om een Baby-Lance ofwel een ambulance met couveuse toebehoren, speciaal om baby’s te redden. Een ambulance die natuurlijk helemaal bij de doelstelling van Hart voor Kinderen past!  

Het gaat om een grotere ambulance speciaal ingericht voor het vervoer van te vroeg geboren baby’s. In een dergelijke ambulance worden extra toebehoren meegenomen zoals een couveuse die op een rijdbaar onderstel is aangebracht met extra aandacht en ruimte voor de ondersteuning onderweg, zoals extra zuurstof, infuuspompen, couveuse verwarming en hartbewaking.

We zijn René Pol van Special Truck Parts heel dankbaar dat hij als vrijwilliger deze ambulance gereed maakt voor de Oekraïne. Compleet aangeleverd komt deze baby-lance ons op € 42.000,00.
De organisatie Zeilen van Vrijheid heeft de ambulance gevuld met medische goederen en naar de Oekraïne vervoerd.

We kregen een hulpverzoek voor pleeggezinnen met gehandicapte kinderen en kinderen zonder ouderlijke zorg (straat en weeskinderen) die in de Oekraïne zijn achtergebleven.

De missie van dit hulpproject dat al geruime tijd bestaat is door middel van pleeggezinnen structuur aan te brengen in het leven van (straat)kinderen zonder ouderlijke zorg en het stimuleren van ontwikkeling en liefdevolle zorg bieden aan kinderen met een ernstige meervoudige beperking (EMB).
  
De Oekraïense overheid heeft nu geen geld meer voor de zorg en opvang van deze kwetsbare kinderen.

Stichting Hart voor Kinderen heeft in samenwerking met Breath Care for Kids zo lang mogelijk de zorg voor levensonderhoud voor deze 26 achtergebleven pleegouders en kinderen op zich genomen. Die kosten bedroegen € 3.900,00 per maand. Inmiddels zijn deze kinderen en hun pleegouders ook in Nederland.


We krijgen vele hulpverzoeken voor de Oekraïne. Op dit moment is er dringend verwarming nodig. We hebben geloof dat de € 5000,00 die we inmiddels al hebben gegeven voor aggregaten nog zal binnenkomen en vragen uw hulp hiervoor.
De aggregaten zijn op dit moment onderweg naar diverse kindertehuizen in Kharkiv.

Alvast heel hartelijk dank!!!

Doneren

Stap 1/2

Doel:

Hoeveel:

Stap 2/2

Uw persoonsgegevens:

Uw adres:

Uw bijdrage:

Doel:
Bedrag:
Frequentie:

Betaalmethode:

Klik op de groene knop om naar de beveiligde betaalomgeving te gaan

* = Verplicht veld

Actueel nieuws

Help mee

Doneer direct

15,-

Hart voor Kinderen

Postadres:
Postbus 160
1250 AD Laren

Bezoekadres:
Johannes Geradtsweg 24b
1222 PT Hilversum

Statutair adres:
Stadhouderslaan 52
3761 EM Soest

Telefoon: 035 - 772 11 04

Giften: NL 41 INGB 000 000 4520
(BIC: INGBNL2A)
 
KvK: 32136226
ANBI RSIN: 8195 25 339
© 2024 Hartvoorkinderen - Disclaimer / Privacyverklaring - Sitemap