/
Hidden
In Cité Soleil werken we samen met Stichting Steun Haïti. Samen sponsoren we de École Mixte Action Chrétienne, om zoveel mogelijk kinderen, die anders leven op de vuilnisbelt, naar school te helpen. Lees hieronder het verhaal van lerares Marije Prudon die geregeld naar Haïti gaat en lessen geeft op deze school.

"De school “École Mixte Action Chrétienne” is een kleine school midden in Cité Soleil, een grote sloppenwijk in de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince. De school ligt in de beruchte kern, waar criminaliteit min of meer standaard is. Door de kinderen onderwijs te bieden en hun kansen op werk en kennis te vergroten, en ook naschoolse activiteiten aan te bieden, hopen we de kinderen in deze wijk meer te stimuleren en uit de criminaliteit te houden.
Een deel van het schoolteam is zelf oud-inwoner van Cité Soleil. Zij zijn via studie en baantjes uit hun moeilijke situatie ontsnapt. Mooi om te zien dat zij nu weer kansen bieden aan de huidige kinderen van deze wijk. De leerkrachten krijgen een minimumloon en daar gaat een groot deel van de donaties die we ontvangen naar toe. Ook goed lesmateriaal is hard nodig. In februari gaat er weer een Nederlandse leerkracht naar Haïti om voorbeeldlessen te geven, en het team weer te stimuleren om agressief gedrag te verminderen onder de leerlingen."

Tot nu toe hebben we al 150 kinderen een plekje kunnen geven op de school. Ons doel is 350 kinderen en wij geloven dat dat haalbaar is. Helpt u mee?
150

Doneren

Stap 1/2

Doel:

Hoeveel:

Hoe vaak:

Stap 2/2

Uw persoonsgegevens:

Uw adres:

Uw bijdrage:

Doel:
Bedrag:
Frequentie:

Betaalmethode:

Klik op de oranje knop om naar de beveiligde betaalomgeving te gaan

* = Verplicht veld

Blijf op de hoogte!

Elke maand indrukwekkende verhalen, actuele vacatures en het laatste nieuws in je mailbox: meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Hart voor Kinderen

Postadres:
Postbus 160
1250 AD Laren (NH)

Bezoekadres:
Johannes Geradtsweg 24b
1222 PT Hilversum

Telefoon: 035 - 772 11 04

Giften: NL41INGB0000004520
 
KvK: 32136226
© 2018 Hartvoorkinderen - Sitemap