/
Hidden

""

U kunt momenteel niet geven voor dit projectIn Cité Soleil, een van de grootste sloppenwijken ter wereld, werken we samen met onze vrijwilliger Marije Prudon aan het project Steun Cité Soleil. Op Haiti sponsort Hart voor Kinderen de school École Mixte Action Chrétienne, om zoveel mogelijk kinderen, die anders leven op de vuilnisbelt, naar school te helpen. Lees hieronder het verhaal van lerares Marije Prudon die geregeld naar Haïti gaat en lessen geeft op deze school.

"De school “École Mixte Action Chrétienne” is een kleine school midden in Cité Soleil, een grote sloppenwijk in de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince. De school ligt in de beruchte kern, waar criminaliteit min of meer standaard is. Door de kinderen onderwijs te bieden en hun kansen op werk en kennis te vergroten, en ook naschoolse activiteiten aan te bieden, hopen we de kinderen in deze wijk meer te stimuleren en uit de criminaliteit te houden.
Een deel van het schoolteam is zelf oud-inwoner van Cité Soleil. Zij zijn via studie en baantjes uit hun moeilijke situatie ontsnapt. Mooi om te zien dat zij nu weer kansen bieden aan de huidige kinderen van deze wijk. De leerkrachten krijgen een minimumloon en daar gaat een groot deel van de donaties die we ontvangen naar toe. Ook goed lesmateriaal is hard nodig. In februari 2018 is er weer een Nederlandse leerkracht naar Haïti geweest om voorbeeldlessen te geven, en het team weer te stimuleren om agressief gedrag te verminderen onder de leerlingen."

Om deze school draaiende te houden en zoveel mogelijk kinderen een goede kans te bieden op een toekomst hebben we uw hulp nodig. Helpt u mee?


Deze school staat in één van de grootste sloppenwijken van het westelijk halfrond. Het is de grootste sloppenwijk van Haïti, gelegen in de hoofdstad Port-au-Prince. Het is een school met ongeveer 145-175 leerlingen, in de leeftijd van 6 jaar tot 17 jaar. Het personeel bestaat uit een directeur en een assistent directeur, zes leerkrachten en 4 mensen keukenpersoneel. Verder zijn er nog twee mensen als ondersteunend personeel een huisvrouw en conciërge.

Het onderwijs wat er gegeven wordt, draagt zeker een belangrijk steentje bij aan de kansen die de kinderen krijgen in de samenleving. Op deze school kan het verschil gemaakt worden tussen kansen nemen of kansloos blijven. Ook in de zomer willen ze graag cursussen aanbieden om de kinderen bezig te houden en mogelijk ook de ouders. De criminaliteit zal daardoor verminderen, dat is de ervaring bij andere projecten van bijvoorbeeld pastor Enock. (Een goede bekende van de contact persoon van dit project.)

Om het onderwijs te verbeteren en aantrekkelijker te maken en de lokalen voor de kinderen wat gezelliger te maken is er nog veel nodig. Uw hulp is dan ook van harte welkom.


Dec 2022: De EMAC school die we ondersteunen in Cité Soleil (ook wel de vuilnisbeltwijk van Port au Prince genoemd) is gesloten. Er is een kort moment geweest sinds september dat de kinderen wel even naar school konden komen maar het is op dit moment weer te gevaarlijk voor de kinderen. Voedselpakketten uitdelen blijft van groot belang.

ANBI RSIN: 8195 25 339
150

Doneren

Stap 1/2

Doel:

Hoeveel:

Stap 2/2

Uw persoonsgegevens:

Uw adres:

Uw bijdrage:

Doel:
Bedrag:
Frequentie:

Betaalmethode:

Klik op de groene knop om naar de beveiligde betaalomgeving te gaan

* = Verplicht veld

Actueel nieuws

Help mee

Doneer direct

15,-

Hart voor Kinderen

Postadres:
Postbus 160
1250 AD Laren

Bezoekadres:
Johannes Geradtsweg 24b
1222 PT Hilversum

Statutair adres:
Stadhouderslaan 52
3761 EM Soest

Telefoon: 035 - 772 11 04

Giften: NL 41 INGB 000 000 4520
(BIC: INGBNL2A)
 
KvK: 32136226
ANBI RSIN: 8195 25 339
© 2024 Hartvoorkinderen - Disclaimer / Privacyverklaring - Sitemap