/
Hidden

""

Hart voor Kinderen vangt 48 kinderen op in 4 huizen. Naast onderdak biedt Hart voor Kinderen ook kleding, scholing, voeding en medische verzorging. In Haïti is het op dit moment niet mogelijk ons zorgmodel (een moeder (tante) met zes kinderen zoals in Zuid-Afrika) praktisch uit te voeren. De nood is groot en er is een tekort aan alles. Wij willen in Haïti zoveel mogelijk kinderen een kans op een bestaan en een betere toekomst geven. Om die hulp uitvoerbaar te maken bestaat een 'gezin' uit 12 kinderen samen met twee tantes (moeders) en een assistent-tante. En vanwege de cultuur wonen de jongetjes gescheiden van de meisjes.

Vanaf Miami in Florida is het slechts anderhalf uur vliegen naar Haïti. Het verschil tussen deze 2 werelden is ongelooflijk. Haïti is één van de armste landen ter wereld. Het land is politiek instabiel en het land heeft veel te maken met natuurrampen. In Haïti is veel kindersterfte en analfabetisme. Aids is ook wijdverspreid.

Na de aardbeving van 12 januari 2010 zijn vele kinderen wees en/of dakloos geworden. Hart voor Kinderen heeft toen noodhulp kunnen bieden en  blijvende ondersteuning aan 48 kinderen.

Ondersteuning blijft nodig...

De noodhulp die aan Haïti werd geboden, is letterlijk van levensbelang. Maar ook na het verlenen van de meest essentiële noodhulp blijft er een grote behoefte aan ondersteuning bestaan.

Daarom mogen en willen wij Haïti niet vergeten als de eerste effecten van het gevoel van ontzetting en televisie-acties zijn verdwenen. Duizenden kinderen op Haïti zijn dakloos geworden en velen van hen moeten ook hun ouders missen.

Dec 2022: De kinderen die in de vakantie op het kinderdorp moesten blijven hebben ondanks de schietpartijen die ze achter de muren van het dorp hoorden toch een leuke vakantie gehad. Er werden speciale activiteiten georganiseerd om de vakantie te vieren.
De kinderen die familieleden hebben buiten de stad zijn voor hun veiligheid tijdelijk bij deze familie ondergebracht.
Ze worden van voedselpakketten voorzien zolang de onrust blijft. Het is helaas niet anders op dit moment. We wachten af hoe de situatie zich verder ontwikkelt en laten ze niet in de steek.

ANBI RSIN: 8195 25 339

Doneren

Stap 1/2

Doel:

Hoeveel:

Stap 2/2

Uw persoonsgegevens:

Uw adres:

Uw bijdrage:

Doel:
Bedrag:
Frequentie:

Betaalmethode:

Klik op de groene knop om naar de beveiligde betaalomgeving te gaan

* = Verplicht veld

Actueel nieuws

Help mee

Doneer direct

15,-

Hart voor Kinderen

Postadres:
Postbus 160
1250 AD Laren

Bezoekadres:
Johannes Geradtsweg 24b
1222 PT Hilversum

Statutair adres:
Stadhouderslaan 52
3761 EM Soest

Telefoon: 035 - 772 11 04

Giften: NL 41 INGB 000 000 4520
(BIC: INGBNL2A)
 
KvK: 32136226
ANBI RSIN: 8195 25 339
© 2023 Hartvoorkinderen - Disclaimer / Privacyverklaring - Sitemap