/
Hidden

""

U kunt momenteel niet geven voor dit projectAngst en verdriet in Haïti…

Het zo prachtige land Haïti glijdt steeds verder af in grote armoede en anarchisme. Haïti verkeert in een humanitaire crisis.

Na de moordaanslag op premier Moïse in juli 2021 zijn bendes nog machtiger geworden; door de aanslag ontstond er chaos en een machtsvacuüm, waar criminelen volop van profiteerden. Zwaarbewapende bendes strijden daar om elkaars territoria. Er voltrekt zich een humanitaire ramp waar heel veel landen zich afzijdig van houden. Zo hebben de UN, de VS en Canada aangegeven geen hulp te kunnen verlenen.

Onze kinderen zijn uit voorzorg grotendeels van het kinderdorp weggehaald en in veiligheid gebracht bij gezinnen verdeeld over het land. Hart voor Kinderen valt onder de regels en het toezicht van het CBF keurmerk die maken dat we zowel de toezichthouder en u als donateur  helaas geen verantwoord toezicht op de kinderen meer kunnen garanderen. Bovendien kunnen we ook niet meer garanderen dat ons geld op de juiste plek terecht komt. De RABO-bank heeft ons al benaderd om te controleren of onze betalingen aan Haïti wel bij de juiste mensen terecht komt.

Wat kunnen we nog wel doen?

 1)    Bid voor internationaal ingrijpen zodat er veilige verkiezingen kunnen plaatsvinden en er vrede komt in Haïti.

 2)    In de toekomst hopen we zoveel mogelijk meer te kunnen helpen en hoop te bieden via ons noodhulp fonds of ons Schoolfonds om kinderen te ondersteunen waar en wanneer dat nodig is en veilig en betrouwbaar kan in Haïti.Dit deed Hart voor Kinderen voorheen
Hart voor Kinderen ving 48 kinderen op in 4 huizen. Naast onderdak verzorgde Hart voor Kinderen ook kleding, scholing, voeding en medische verzorging. In Haïti was het niet mogelijk ons zorgmodel (een moeder (tante) met zes kinderen zoals in Zuid-Afrika) praktisch uit te voeren.

Vanaf Miami in Florida is het slechts anderhalf uur vliegen naar Haïti. Het verschil tussen deze 2 werelden is ongelooflijk. Haïti is één van de armste landen ter wereld. Het land is politiek instabiel en het land heeft veel te maken met natuurrampen. In Haïti is veel kindersterfte en analfabetisme. Aids is ook wijdverspreid.

Na de aardbeving van 12 januari 2010 zijn vele kinderen wees en/of dakloos geworden. Hart voor Kinderen heeft toen noodhulp kunnen bieden en  blijvende ondersteuning aan 48 kinderen.

De noodhulp die aan Haïti werd geboden, is letterlijk van levensbelang. Maar ook na het verlenen van de meest essentiële noodhulp blijft er een grote behoefte aan (noodhulp)ondersteuning bestaan.


Ondertussen zijn vanwege de ernsitge situatie in Port Au Prince de kinderen bij verre familie of pleeg families geplaatst en wonen niet meer in het kinderdorp. Hierdoor was het voor Hart voor Kinderen niet meer controleerbaar of de ondersteuning ook echt bij de kinderen terecht kwam.

ANBI RSIN: 8195 25 339

Doneren

Stap 1/2

Doel:

Hoeveel:

Stap 2/2

Uw persoonsgegevens:

Uw adres:

Uw bijdrage:

Doel:
Bedrag:
Frequentie:

Betaalmethode:

Klik op de groene knop om naar de beveiligde betaalomgeving te gaan

* = Verplicht veld

Actueel nieuws

Help mee

Doneer direct

15,-

Hart voor Kinderen

Postadres:
Postbus 160
1250 AD Laren

Bezoekadres:
Johannes Geradtsweg 24b
1222 PT Hilversum

Statutair adres:
Stadhouderslaan 52
3761 EM Soest

Telefoon: 035 - 772 11 04

Giften: NL 41 INGB 000 000 4520
(BIC: INGBNL2A)
 
KvK: 32136226
ANBI RSIN: 8195 25 339
© 2024 Hartvoorkinderen - Disclaimer / Privacyverklaring - Sitemap