/
Hidden

Van bananenblad naar maandverband

Lopend

Naar school... ook als je ongesteld bent.


In Nederland weten we niet beter: Als je ongesteld wordt, ga je naar de drogist of supermarkt en koop je daar wat je nodig hebt: maandverband of tampons. In Oeganda is dat niet zo makkelijk. Je kunt kiezen: thuisblijven en school of werk missen of klungelen met snijdende bananenbladeren. Dan is de keus snel gemaakt, of niet?

Naast dat je menstruatie al ongemakkelijk is en pijn doet, is het zo ook nog eens heel onhygiënisch en vernederend. Daarom komt Hart voor Kinderen in actie voor de meisjes en vrouwen in Oeganda en we willen jou vragen ons daarbij te helpen.

Ons team van het Moeder en Kindcentrum in Oeganda trekt de binnenlanden van Oeganda in om jonge meisjes te vertellen over de veranderingen in de puberteit, hoe ze zichzelf daarbij kunnen verzorgen, en ze zelf wasbaar maandverband te leren maken. Een vaardigheid die zij weer kunnen doorvertellen aan hun moeders, zusjes, tantes, en later hun eigen dochters.

Het betekent veel voor het zelfvertrouwen en de eigenwaarde van de meisjes dat ze leren over hun lichaam, hoe ze zichzelf hygiënisch kunnen verzorgen en daarvoor de middelen krijgen. Bovendien hoeven ze niet thuis te blijven van school of werk en kunnen ze opgroeien tot sterke vrouwen.

Voor € 5,- krijgt één meisje les over hoe ze wasbaar maandverband kan maken en in die les maakt ze ook 3 maandverbanden voor zichzelf. Helpt u mee? Door uw donatie krijgen de meisjes goede voorlichting en goed maandverband.

ANBI RSIN: 8195 25 339
1000
735

Doneren

Stap 1/2

Doel:

Hoeveel:

Stap 2/2

Uw persoonsgegevens:

Uw adres:

Uw bijdrage:

Doel:
Bedrag:
Frequentie:

Gegevens bekend of niet

Betaalmethode:

Klik op de groene knop om naar de beveiligde betaalomgeving te gaan

* = Verplicht veld

Actueel nieuws

Help mee

Doneer direct

15,-

Hart voor Kinderen

Postadres:
Postbus 160
1250 AD Laren

Bezoekadres:
Johannes Geradtsweg 24b
1222 PT Hilversum

Statutair adres:
Stadhouderslaan 52
3761 EM Soest

Telefoon: 035 - 772 11 04

Giften: NL 41 INGB 000 000 4520
(BIC: INGBNL2A)
 
KvK: 32136226
ANBI RSIN: 8195 25 339
© 2024 Hartvoorkinderen - Disclaimer / Privacyverklaring - Sitemap