/
Hidden

Noodhulp Oekraïne

Lopend
Wat Stichting Hart voor Kinderen nog wil doen…

We kregen een hulpverzoek voor pleeggezinnen met gehandicapte kinderen en kinderen zonder ouderlijke zorg (straat en weeskinderen) die in de Oekraïne zijn achtergebleven.

De missie van dit hulpproject dat al geruime tijd bestaat is door middel van pleeggezinnen structuur aan te brengen in het leven van (straat)kinderen zonder ouderlijke zorg en het stimuleren van ontwikkeling en liefdevolle zorg bieden aan kinderen met een ernstige meervoudige beperking (EMB).
  
De Oekraïense overheid heeft nu geen geld meer voor de zorg en opvang van deze kwetsbare kinderen. Wij willen graag helpen!

Stichting Hart voor Kinderen heeft toegezegd dat we in samenwerking met Breath Care for Kids zo lang mogelijk de zorg voor levensonderhoud op ons willen nemen voor deze 26 achtergebleven pleegouders en kinderen. Die kosten bedragen € 3.900,00 per maand.
Helpt u mee?


We krijgen vele hulpverzoeken voor de Oekraïne en het zou absoluut geweldig zijn als we nog meer zouden kunnen betekenen voor pleegouders en kinderen in de Oekraïne die zijn achtergebleven en in nood verkeren.


Bekijk HIER onze TV spot voor onze Noodhulp Oekraine Actie


Wat Stichting Hart voor Kinderen al deed…

De hartverscheurende beelden van slachtoffers die het gevolg zijn van de oorlog in Oekraïne raken ons diep. Beelden van angstige moeders en kinderen op de vlucht voor al dit geweld. Vaders die gescheiden worden van het gezin.… Ze raken hun thuis en misschien wel elkaar voor altijd kwijt.
En… een kind hoort toch niet te zeggen: mama, gaan we nu dood? Of: komt papa nog wel terug?
Deze moeders en kinderen hebben direct onze steun nodig. Opvang, voedsel, onderdak, dekens, kleding en medische zorg.

Met Hart voor Kinderen hebben we gekozen voor een kleinschalig hulpproject voornamelijk gericht op gehandicapte kinderen. Een zeer kwetsbare groep kinderen die absoluut zorg nodig hebben.

Op tv zagen we voormalig Nederlands minister van Defensie Prof. Dr. Ing. Joris Voorhoeve vertellen dat hij deze kinderen vanuit de Pools-Oekraïense grens ging halen.
Uit onze kennismaking met hem is een samenwerking ontstaan met stichting Open Door Ukraine waar de heer Voorhoeve deel van uitmaakt.

We hebben inmiddels de evacuatie kunnen bekostigen van zo’n 65 vluchtelingen, waaronder 20 gehandicapte kinderen met hun moeders, broertjes, zusjes en begeleiders.
Ze werden opgevangen en verwelkomd door burgemeesters en vrijwilligers in Nederland en Duitsland.

150000
123955

Doneren

Stap 1/2

Doel:

Hoeveel:

Stap 2/2

Uw persoonsgegevens:

Uw adres:

Uw bijdrage:

Doel:
Bedrag:
Frequentie:

Actueel nieuws

Hart voor Kinderen

Postadres:
Postbus 160
1250 AD Laren

Bezoekadres:
Johannes Geradtsweg 24b
1222 PT Hilversum

Statutair adres:
Stadhouderslaan 52
3761 EM Soest

Telefoon: 035 - 772 11 04

Giften: NL 41 INGB 000 000 4520
(BIC: INGBNL2A)
 
KvK: 32136226
ANBI RSIN: 8195 25 339
© 2022 Hartvoorkinderen - Disclaimer / Privacyverklaring - Sitemap