/
Hidden

Handen en voeten voor Salim

9500
Lopend
In december 2021 straalde een vrolijk jongetje op de voorkant van onze kerst nieuwsbrief. (zie foto van Nieuwsbrief cover) Het viel ons op dat zijn handje in verband zat, wat was er met dit kleine stralende mannetje gebeurd.

We namen contact op met Madina, onze partner in Oeganda en vroegen haar naar het verhaal van dit vrolijke ventje.  
Salim woont op het kleine en erg arme eiland Sowe in het Victoriameer in Oeganda. Salim lag als kleine peuter te slapen terwijl zijn moeder bezig was rondom het huis. Toen hij wakker werd zocht hij naar zijn moeder en is hij langzaam het brandend vuurtje ingekropen….

Salim liep ernstige brandwonden op aan zijn handen, arm en voeten. Vreselijk!
In één klap werd Salim's toekomst onzeker. Zijn handen zijn zo erg verbrand dat hij deze totaal niet kan gebruiken en ook zijn voeten zijn ernstig verminkt door het vuur. Intens verdrietig met name ook omdat zijn moeder echt geen geld heeft om ook maar iets van een hersteloperatie te betalen...

We hebben besloten juist dit vrolijk mannetje te gaan helpen. We willen heel graag de kosten betalen om zijn handen en voeten zo te herstellen dat hij zich verder redelijk normaal kan ontwikkelen.

De kosten voor de plastische operaties van Salims handen in het ziekenhuis CoRSU (Comprehensive Rehabilitation Services in Uganda - For people with Disability) en later zijn voeten evenals het verblijf van hem en zijn moeder tijdens de behandelingen worden  door de artsen in totaal geschat op
€ 9.500,-

Salim heeft ondertussen de eerste operatie achter de rug en laat ons een vreugdedansje zien.  

Wat zijn herstel operaties totaal gaan kosten weten we natuurlijk niet precies. Het zal een lange weg zijn met kleine stapjes naar herstel. Mochten de kosten toch hoger uitkomen dan houden wij u op de hoogte.

Heel hartelijk dank voor uw positieve reacties en medeleven met Salim.
11000
11095

Doneren

Stap 1/2

Doel:

Hoeveel:

Stap 2/2

Uw persoonsgegevens:

Uw adres:

Uw bijdrage:

Doel:
Bedrag:
Frequentie:

Actueel nieuws

Hart voor Kinderen

Postadres:
Postbus 160
1250 AD Laren

Bezoekadres:
Johannes Geradtsweg 24b
1222 PT Hilversum

Statutair adres:
Stadhouderslaan 52
3761 EM Soest

Telefoon: 035 - 772 11 04

Giften: NL 41 INGB 000 000 4520
(BIC: INGBNL2A)
 
KvK: 32136226
ANBI RSIN: 8195 25 339
© 2024 Hartvoorkinderen - Disclaimer / Privacyverklaring - Sitemap