/

Nieuws

The Christmas Inspirience was hartverwarmend!

Hart voor Kinderen
28-12-2012 00:00
Met een uitverkochte zaal in Theater Vredenburgh is Hart voor Kinderen er in geslaagd met 'The Christmas Inspirience' een gezellige concertavond te organiseren en aandacht te vragen voor datgene dat Hart voor Kinderen zo na aan het hart ligt; zorgen dat kinderen zonder ouders wereldwijd de zorg en aandacht krijgen die ze nodig hebben. Bijzonder hoe alles op zo'n avond samenkomt; de muziek met een Afrikaans tintje, de 'blackgospelsongs', de warmte van het publiek en het enthousiaste orkest.

De artiesten voelen zich allen op hun eigen manier verbonden met kinderen in nood. Zo is Jimmie Earl Perry als professor verbonden aan 'The African Centre of HIV/AIDS' en was Pearl Jozefzoon onlangs voor een project in Kenia. Samen met het publiek - die een hart voor kinderen heeft - gaf het die verbondenheid waar het met 'The Christmas Inspirience' om gaat. Niet alleen 'Experíence', het ervaren, maar 'Inspirience'; het insluiten van kinderen wereldwijd. De lichtgevende hartjes die bij de ingang werden uitgedeeld symboliseerden dit.

Het zorgvuldig samengestelde programma bood een afwisseling aan muziek. Aan de ene kant herkenbare kerstnummers zoals 'O come all Ye faithfull' en 'Joy to the world' en aan de andere kant liederen die de gedachten doen stilstaan bij kinderen in nood; 'My African Dream' en 'What about the children'.

Dat zorgde voor afwisselend vrolijke momenten tot momenten van onder de indruk zijn en een stille zaal.

Tijdens de avond werd in het bijzonder aandacht gevraagd voor een gezin in Port Shepstone met 5 stoere, lieve en ondeugende jongetjes. Met honderd nieuwe donateurs die maandelijks 7 euro geven kan dit gezin onderhouden worden. Uiteindelijk leverde de avond 87 nieuwe donateurs op met nog een aantal toezeggingen in het vooruitzicht! Geweldig en ontroerend dat het doel om 100 nieuwe donateurs te werven op deze manier vrijwel is behaald.

Verder waren er bijzondere schenkingen zoals onder andere een gift van Child Right. Ook was het mogelijk alle kinderen van de gezinnen die we al onderhouden zowel in Haiti als in Zuid-Afrika maar ook kinderen in Lesotho en Swaziland een kerstcadeau te geven.

Erna Neuteboon, initiatiefneemster: 'Voor alle medewerkers en vrijwilligers van Hart voor Kinderen was het best spannend want het is de eerste keer dat Hart voor Kinderen zo'n avond organiseert. Dat dit dan de uitkomst is, geeft alleen maar heel veel moed. Weer een gezin waarin kinderen kunnen opgroeien in een liefdevolle en veilige omgeving. En dat namens de inzet van artiesten, medewerkers en het publiek. Een beter einde van 2012 had ik me niet kunnen wensen. En een mooie start van 2013!'

Hart voor Kinderen heeft op het concert vele positieve reacties gekregen en kijkt daarmee terug op een zeer geslaagde avond. Wij willen alle bezoekers van het concert en alle nieuwe donateurs van harte bedanken. Een HARTverwarmend 2013 toegewenst!
Belangrijk dat meer mensen dit horen?

Actueel nieuws

Help mee

Doneer direct

15,-

Hart voor Kinderen

Postadres:
Postbus 160
1250 AD Laren

Bezoekadres:
Johannes Geradtsweg 24b
1222 PT Hilversum

Statutair adres:
Stadhouderslaan 52
3761 EM Soest

Telefoon: 035 - 772 11 04

Giften: NL 41 INGB 000 000 4520
(BIC: INGBNL2A)
 
KvK: 32136226
ANBI RSIN: 8195 25 339
© 2024 Hartvoorkinderen - Disclaimer / Privacyverklaring - Sitemap