/

Blog

Meneer Pool, we denken dat u Malaria hebt..

22-11-2022 13:43

Meneer Pool, we denken dat u Malaria hebt..Kan het zijn dat u wel eens in Afrika of zo komt? Vroeg de dokter.
Mijn echtgenote en ik keken elkaar aan en moesten uit opluchting dat de oorzaak van mijn ziektebeeld was gevonden spontaan beiden even huilen...
Voor ons viel het kwartje meteen...

Ik lag al 9 dagen in een ziekenhuis op een Grieks eiland en had hele reeksen van onderzoeken ondergaan. Elke keer zonder resultaat. Ik deed twee antibiotica kuren. Ook zonder resultaat. We werden na alle CT scans, röntgen foto’s, bloed onderzoeken, ultra sound checks, hartfilmpjes ECG radeloos.
De koorts ging niet weg en mijn bloedwaardes werden steeds slechter.
Ik ging er eerder op achteruit; zo kon ik door een evenwichtsstoornis niet meer lopen en leed ik aan de meest vreemde hallucinaties... Van twee dagen kan ik me zelfs niets meer herinneren...

Het is heel ernstig met uw man, had een dokter onderwijl tegen mijn echtgenote gezegd...
En toen de nood het hoogst was vormde onze families een gebedsteam die God baden om een doorbraak. Ze hadden me willen ophalen maar ik mocht het land niet uit..
Die doorbraak kwam er gelukkig na tien dagen toen het laboratorium ontdekte dat het een parasiet was die me van binnenuit op at ... Malaria!

Een wonder? Zeker voor mij. Zonder enige twijfel. Ze hadden hier op dit eiland sinds 2008 geen malaria geval meer gehad. Dus welke reden hadden de dokters hier om het in die hoek te zoeken? Sommigen werkten hier niet eens zo lang ...
En ja, we hadden in augustus inderdaad een werkbezoek afgelegd in Oeganda, zie onze verslaglegging op de bladzijdes ...
De behandeling kon nu in het ziekenhuis voortgezet worden. De eerste medicatie toediening van 60 uur sloeg aan en ik had uit het ziekenhuis kunnen worden ontslagen. Alleen de Grieks Nationale Gezondheidsraad in Athene liet dat niet zomaar toe. Ik moest nog eens drie dagen wachten om te bewijzen dat ik malariavrij was. Ze waren bang voor de volksgezondheid want ook Griekse muggen kunnen dragers worden van malaria.

Waarom dit verhaal?
Ik realiseerde me dat juist in de landen waar we hulpverlenen Malaria dagelijks gewoon overal aanwezig is...
Dat veel kinderen die daar leven op kilometers afstand verstoken zijn van medische ondersteuning terwijl je aan de Malaria Tropicana zonder hulp binnen 48 uur kunt overlijden!
Per jaar sterven er wereldwijd gemiddeld 2 miljoen mensen aan Malaria waarvan 20% kinderen.
Ik kan me nu daarom ook meer dan ooit inleven wat dat voor hen betekent.
Dat motiveert me om me met vernieuwde kracht ook in 2023 in te zetten voor het werk dat we samen met u als donateur namens Hart voor kinderen mogen doen.

Bij deze wil ik niet nalaten mijn lieve echtgenote Erna heel, heel erg te bedanken voor haar dag en nacht liefdevolle begeleiding in deze nachtmerrie van mij ...
Ik hoop dat we ons uitje nog eens over mogen doen en wens haar, en alle donateurs die ons ondersteunen een hele fijne kersttijd, met tijd voor elkaar, met tijd voor hen die ons dierbaar zijn en met de ondersteuning van hen in verre landen die ons lief zijn!

Louis Pool
Directie Hart voor Kinderen
Belangrijk dat meer mensen dit horen?

Actueel nieuws

Help mee

Doneer direct

15,-

Hart voor Kinderen

Postadres:
Postbus 160
1250 AD Laren

Bezoekadres:
Johannes Geradtsweg 24b
1222 PT Hilversum

Statutair adres:
Stadhouderslaan 52
3761 EM Soest

Telefoon: 035 - 772 11 04

Giften: NL 41 INGB 000 000 4520
(BIC: INGBNL2A)
 
KvK: 32136226
ANBI RSIN: 8195 25 339
© 2024 Hartvoorkinderen - Disclaimer / Privacyverklaring - Sitemap