/

Blog

Dubbel verdrietig...

leestijd 3 min.
Louis Pool
27-02-2018 12:07
De laatste tijd was Oxfam in het nieuws en ben ik behoorlijk geschrokken dat er nu meer goede doelen organisaties met verhalen van misbruik naar buiten komen. Ik heb begrepen dat een aantal Britse hulpverleners in 2011 hulp boden op Haïti en daar ter plekke kinderen seksueel hebben misbruikt. Dubbel verdrietig omdat deze kinderen een groot onrecht werd aangedaan die hun verdere leven aantast en omdat dit ongewild ook andere goede doelen raakt. Omdat iemand ons er specifiek naar vroeg deze week, vermeld ik bij deze dat wij niet samenwerken met Oxfam en dat wij zelf geen vrijwilligers uitsturen naar de gebieden waar hulp nodig is. We werken met partners in het buitenland die prioriteit geven aan een cultuur van bescherming. Als Hart voor Kinderen zetten we ons dagelijks in om voor kinderen een veilige en vertrouwde omgeving te creëren. Het gebeurde is dan ook volstrekt onaanvaardbaar en onverenigbaar met onze normen en waarden.

Het is betreurenswaardig dat enkele hulpverleners de weg kwijt waren, maar het maakt ons ook weer bewust van een groot onrecht: kinderprostitutie komt veel te veel voor in de wereld. En soms maken wij dat van dichtbij mee. Veel van de kinderen die wij dankzij u kunnen ondersteunen zijn getraumatiseerd en een aantal van hen kwam uit een situatie van seksueel misbruik. Zo wordt er op tv binnenkort een serie reportages uitgezonden, waarin we politieagente Ellie Lust aan het werk zien, die meerdere malen met kinderprostitutie te maken krijgt. Ik vond het bekijken van de programmatrailers al pijnlijk herkenbaar.

Armoede is overleven met veelal verschrikkelijke consequenties voor onschuldige kinderen.
Armoede moet de wereld uit en kindermishandeling is onacceptabel. Daarom blijven we ons inzetten voor een rechtvaardige samenleving. Want een kind hoort een kind te zijn. Punt. 

Louis Pool
Voorzitter Hart voor Kinderen
Belangrijk dat meer mensen dit horen?

Actueel nieuws

Help mee

Doneer direct

15,-

Hart voor Kinderen

Postadres:
Postbus 160
1250 AD Laren

Bezoekadres:
Johannes Geradtsweg 24b
1222 PT Hilversum

Statutair adres:
Stadhouderslaan 52
3761 EM Soest

Telefoon: 035 - 772 11 04

Giften: NL 41 INGB 000 000 4520
(BIC: INGBNL2A)
 
KvK: 32136226
ANBI RSIN: 8195 25 339
© 2024 Hartvoorkinderen - Disclaimer / Privacyverklaring - Sitemap