/

Nieuws

Albinokinderen in Tanzania hebben uw hulp nodig

leestijd 3 min.
Hart voor Kinderen
10-06-2016 13:31
Via het nieuws zult u wel mee gekregen hebben dat albinokinderen een groot gevaar lopen in Oost-Afrika, met name in Tanzania. Een deel van de bevolking gelooft namelijk dat deze kinderen magische krachten hebben. Veel albinokinderen zijn daarom hun leven niet zeker en moeten door de politie beschermd worden. Nog regelmatig worden albinokinderen gekidnapt, vermoord of verminkt om hun ledematen. Verschrikkelijk!

In Kabanga is in 1996 een albinocentrum gebouwd waar, naast dove en blinde kinderen, zo’n 105 kinderen met albinisme worden opgevangen. Albinokinderen worden hier door hun ouders achtergelaten door o.a. gebrek aan geld, maar vaak ook vanwege de angst dat hun kinderen wat aangedaan zal worden en soms ook vanwege schaamte. Daarna zoeken de ouders hun kind vrijwel niet meer op. Ze zijn volledig afhankelijk.  

De verpleegkundigen Ellen Prinsen, Lieske Groenewegen en Ylse Klein die een half jaar in Kabanga verblijven doen een dringende oproep om hulp in de erbarmelijke omstandigheden van dit centrum. De kinderen krijgen regelmatig malaria omdat er onvoldoende klamboes zijn. De kinderen met een fysieke of geestelijke beperking kruipen door het stof om dat er onvoldoende rolstoelen zijn. De kinderen kunnen naar school maar er is niet voldoende schoolmateriaal. Daarnaast is er een slechte hygiëne omdat de conditie van het sanitair heel erg slecht is. Enzovoort.

Stichting Hart voor Kinderen wil samen met u als donateurs in Nederland zich van harte inzetten voor dit centrum en het verschil maken in de levens van deze kansloze kinderen. Van niets naar iets.

Helpt u mee met een bijdrage voor bijvoorbeeld een klamboe, rolstoel of sanitaire verbeteringen? Ga dan naar ons donatieformulier. Namens al die kinderen heel hartelijk bedankt!
Belangrijk dat meer mensen dit horen?

Actueel nieuws

Help mee

Doneer direct

15,-

Hart voor Kinderen

Postadres:
Postbus 160
1250 AD Laren

Bezoekadres:
Johannes Geradtsweg 24b
1222 PT Hilversum

Statutair adres:
Stadhouderslaan 52
3761 EM Soest

Telefoon: 035 - 772 11 04

Giften: NL 41 INGB 000 000 4520
(BIC: INGBNL2A)
 
KvK: 32136226
ANBI RSIN: 8195 25 339
© 2024 Hartvoorkinderen - Disclaimer / Privacyverklaring - Sitemap