/
Hidden
Hart voor Kinderen sponsort twee gezinnen in Vrygrond. De twee pleegmoeders gaven hun huizen de prachtige namen 'New Horizons' en 'New Beginnings'. Ze zijn ontzettend trots op de kleine en grote successen die 'hun' kinderen behalen.

In maart 2009 is gestart met de bouw van twee huisjes. In juli 2009 zijn de beide huisjes opgeleverd. Vrygrond ligt op 20 km van het centrum van Kaapstad en is de oudste sloppenwijk in deze omgeving, een sociaal en economisch misdeelde gemeenschap van zo’n 10.000 mensen. Vrygrond is ontstaan door vissers die huisjes op het strand bouwden van ijzeren golfplaten, hout en kartonnen dozen.

In de winter waren er overstromingen en zomers was er de hitte en het stof of zand. De mensen die er nu wonen, hebben voor het grootste deel geen regelmatige baan. Ze hebben geen elektriciteit, geen water uit de kraan, geen riool, etc. Er zijn 21 publieke waterpunten en één keer per week komt de gemeente de toiletbakken legen.

Sinds 1996 zijn er 1600 stenen huisjes gebouwd, een bibliotheek en een crèche met zo’n 180 kinderen verdeeld over 6 groepen. De kinderen krijgen twee maaltijden per dag en meestal is dat ook het enige wat ze krijgen. De crèche krijgt subsidie die een vierde deel van de kosten dekt. Vrygrond heeft pas een school gesponsord gekregen door donateurs sinds januari 2008. Een school met 12 klaslokalen voor 360 kinderen in de leeftijd van 6 en 11 jaar. Er zijn nu twee huizen gebouwd dichtbij deze school en crèche.

De Vrygrondgemeenschap bestaat ongeveer gelijk verdeeld uit kleurlingen en zwarte mensen. Het aantal ongeschoolden is erg hoog en veel volwassenen zijn niet in staat om voor zichzelf of voor hun familie te zorgen. De zorgen en gezondheidsproblemen stapelen zich op met  name ook omdat er te veel mensen in één huis wonen. Met een huis bedoelen we vaak de zogenoemde 'informal settlements' huizen mee. Huizen, die zijn gemaakt van golfplaten en dozen.

Doneren

Stap 1/2

Doel:

Hoeveel:

Hoe vaak:

Stap 2/2

Uw persoonsgegevens:

Uw adres:

Uw bijdrage:

Doel:
Bedrag:
Frequentie:

Betaalmethode:

Klik op de oranje knop om naar de beveiligde betaalomgeving te gaan

* = Verplicht veld

Blijf op de hoogte!

Elke maand indrukwekkende verhalen, actuele vacatures en het laatste nieuws in je mailbox: meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Hart voor Kinderen

Postadres:
Postbus 160
1250 AD Laren (NH)

Bezoekadres:
Johannes Geradtsweg 24b
1222 PT Hilversum

Telefoon: 035 - 772 11 04

Giften: NL41INGB0000004520
 
KvK: 32136226
© 2018 Hartvoorkinderen - Sitemap