/
Hidden

Een nieuw begin voor Salem

Vier jaar na de aardbeving in 2010 kwamen we in aanraking met het opvanghuis Salem in Haïti. De kinderen verkeerden in een schrikbarende situatie. Na de aardbeving deed een pastoor, met een groot harten veel liefde voor kinderen, zijn best om 37 kinderen te verzorgen. Op een bepaald moment kwamen er geen donaties meer binnen voor ‘zijn’ kinderen en zie hier op de foto’s het resultaat. Stapelbedden die bijna uit elkaar vallen, kapotte matrassen of geen matrassen. De kinderen zijn dan genoodzaakt om op de ijzeren spiralen te slapen. Er is geen beddengoed aanwezig.

De oude keuken was totaal niet bruikbaar, de pap – vaak het enige gerecht wat de kinderen op een dag binnenkregen – werd buiten gekookt. Ze moesten staand eten, want een eettafel of stoelen waren er niet.

De kleding die de kinderen droegen was het enige dat ze hadden. Soms zelfs alleen een T-shirt of alleen een broekje. Ook douche en toilet waren niet aanwezig. Slechts enkele kinderen gingen naar een school. Dit was verschrikkelijk om aan te zien…Hart voor Kinderen ging op zoek naar een oplossing. Dit opvanghuis was in een te slechte staat en absoluut niet meer bewoonbaar en ook niet meer bewoonbaar te maken.

Die oplossing werd gelukkig gevonden. Inmiddels is het gelukt de kinderen te verhuizen naar hun nieuwe huis. Het nodige is aangepast om deze woning geschikt te maken voor inmiddels 43 kinderen. Er zijn hekken rond het huis geplaatst, het huis is betegeld er zitten  horren voor de ramen en er zijn deuren geplaatst. Er moesten nieuwe bedden komen en sommige oude bedden werden hersteld en geschilderd. Er werden nieuwe matrassen gekocht en inventaris want vrijwel niets was meer bruikbaar. Banken en tafels werden getimmerd om aan te eten, enz.

De planning is om ook het stuk grond naast het huis te ommuren om de veiligheid van de kinderen te waarborgen. Dit terrein kan dan het speelterrein worden en er is dan ook ruimte om geiten te houden. De kinderen krijgen drie maaltijden per dag met gezonde voeding. Kortom: wat een feest en wat een enorme verandering voor deze kinderen!

We zijn nog lang niet klaar, want deze kinderen moeten allemaal naar school en hebben absoluut begeleiding nodig om hun trauma’s te verwerken. We geloven dat ook dat goed gaat komen.

Met dank aan degenen die dit alles tot nu toe financieel mogelijk hebben gemaakt. Er zijn geen woorden genoeg voo!

Doneren

Stap 1/2

Doel:

Hoeveel:

Hoe vaak:

Stap 2/2

Uw persoonsgegevens:

Uw adres:

Uw bijdrage:

Doel:
Bedrag:
Frequentie:

Betaalmethode:

Klik op de oranje knop om naar de beveiligde betaalomgeving te gaan

* = Verplicht veld

Blijf op de hoogte!

Elke maand indrukwekkende verhalen, actuele vacatures en het laatste nieuws in je mailbox: meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Hart voor Kinderen

Postadres:
Postbus 160
1250 AD Laren (NH)

Bezoekadres:
Johannes Geradtsweg 24b
1222 PT Hilversum

Telefoon: 035 - 772 11 04

Giften: NL41INGB0000004520
 
KvK: 32136226
© 2018 Hartvoorkinderen - Sitemap