/
Hidden

Noodhulp Oekraïne

Lopend

Waar Stichting Hart voor Kinderen uw hulp voor vraagt…De verwoeste Kachovka-stuwdam in de Zuid-Oekraïense regio Cherson stort steeds verder in. Zeker 24 dorpen zijn voor een deel of helemaal overstroomd, meldt de Oekraïense minister van Binnenlandse Zaken. Volgens Igor Klimenko zijn tot nu toe duizenden mensen geëvacueerd.

Hart voor Kinderen helpt via Zeilen van Vrijheid met het verstrekken van 15 waterpompen en afvoerslangen om de bevolking in het gebied te helpen het water af te voeren dat uit het stuwmeer is gekomen.

Helpt u mee?Onlangs gerealiseerd:


We kregen een hulpverzoek voor de opvang van 100 kinderen in een Kindertehuis gesitueerd ten noord-oosten van de Oekraiense stad Lviv. Deze kinderen komen uit de oorlogsgebieden in het oosten waar ze het risico liepen meegenomen te worden door de Russen. Het zijn kinderen zonder ouderlijke zorg.

Op dit moment is de hulpvraag van onze samenwerkende partner Stichting Open Door Ukraine of we willen bijdragen aan een konvooi met hulpgoederen van voedsel, kleding, generatoren, medicijnen etc. speciaal bestemd voor dit Kindertehuis.
Met liefde en een warm hart voor deze kinderen hebben we voorzitter Joris Voorhoeve laten weten daar graag aan mee te willen doen. De Oekraïense overheid heeft nu weinig tot geen financien voor de zorg en opvang van deze kwetsbare kinderen.

UPDATE Maart/ April 2023
Deze maand vertrekte er weer een vrachtwagen naar Oekraine met bestemming Lviv en Charkiv. Deze humanitaire hulp gaat naar een 100 tal gevluchte Oekrainse kinderen die gehuisvest zijn in een weeshuis in Lviv. De zending bestaat uit (baby)kleding, voedsel, pijnstillende middelen voor baby's en jonge kinderen, luiers en medisch noodzakelijke middelen om kinderen te kunnen onderzoeken en eerste noodzakelijke hulp te bieden bij medische ongemakken.


Bekijk HIER onze TV spot voor onze Noodhulp Oekraine Actie


Wat Stichting Hart voor Kinderen al deed…

We hebben inmiddels al een heel aantal acties gehouden voor de Oekraïne. Wij werken samen met diverse organisaties die in de Oekraïne bekend zijn en daar terplekke de juiste contacten hebben.  
Zij sturen ons de hulpverzoeken.

Zo hebben we al een bijdrage geleverd aan het halen van kwetsbare en gehandicapte kinderen naar Nederland; we hebben ambulances gedoneerd en gevuld met allerlei goederen en medicijnen. Met ons laatste hulp project hebben we generatoren gebracht naar kwetsbare plekken zoals ziekenhuizen waar de Russen alle elektriciteits-netten hadden vernietigd.    

De oorlog is natuurlijk niet voorbij en de hulpverzoeken gaan door. We vragen uw hulp nu voor de 100 kinderen in een tehuis ten noorden van Lviv. Zie hierboven.
6000
8279

Doneren

Stap 1/2

Doel:

Hoeveel:

Stap 2/2

Uw persoonsgegevens:

Uw adres:

Uw bijdrage:

Doel:
Bedrag:
Frequentie:

Gegevens bekend of niet

Betaalmethode:

Klik op de groene knop om naar de beveiligde betaalomgeving te gaan

* = Verplicht veld

Actueel nieuws

Help mee

Doneer direct

15,-

Hart voor Kinderen

Postadres:
Postbus 160
1250 AD Laren

Bezoekadres:
Johannes Geradtsweg 24b
1222 PT Hilversum

Statutair adres:
Stadhouderslaan 52
3761 EM Soest

Telefoon: 035 - 772 11 04

Giften: NL 41 INGB 000 000 4520
(BIC: INGBNL2A)
 
KvK: 32136226
ANBI RSIN: 8195 25 339
© 2023 Hartvoorkinderen - Disclaimer / Privacyverklaring - Sitemap