/
Hidden

Van bananenblad naar maandverband

Naar school... ook als je ongesteld bent.

In Nederland weten we niet beter: Als je ongesteld wordt, ga je naar de drogist of supermarkt en koop je daar wat je nodig hebt: maandverband of tampons. In Oeganda is dat niet zo makkelijk. Je kunt kiezen: thuisblijven en school of werk missen of klungelen met snijdende bananenbladeren. Dan is de keus snel gemaakt, of niet?

Naast dat je menstruatie al ongemakkelijk is en pijn doet, is het zo ook nog eens heel onhygiënisch en vernederend. Daarom komt Hart voor Kinderen in actie voor de meisjes en vrouwen in Oeganda en we willen jou vragen ons daarbij te helpen.

Ons team van het Moeder en Kindcentrum in Oeganda trekt de binnenlanden van Oeganda in om jonge meisjes te vertellen over de veranderingen in de puberteit, hoe ze zichzelf daarbij kunnen verzorgen, en ze zelf wasbaar maandverband te leren maken. Een vaardigheid die zij weer kunnen doorvertellen aan hun moeders, zusjes, tantes, en later hun eigen dochters.

Het betekent veel voor het zelfvertrouwen en de eigenwaarde van de meisjes dat ze leren over hun lichaam, hoe ze zichzelf hygiënisch kunnen verzorgen en daarvoor de middelen krijgen. Bovendien hoeven ze niet thuis te blijven van school of werk en kunnen ze opgroeien tot sterke vrouwen.

Voor € 5,- krijgt één meisje les over hoe ze wasbaar maandverband kan maken en in die les maakt ze ook 3 maandverbanden voor zichzelf. Helpt u mee? Door uw donatie krijgen de meisjes goede voorlichting en goed maandverband.
7000
4285

Doneren

Stap 1/2

Doel:

Hoeveel:

Hoe vaak:

Stap 2/2

Uw persoonsgegevens:

Uw adres:

Uw bijdrage:

Doel:
Bedrag:
Frequentie:

Betaalmethode:

Klik op de oranje knop om naar de beveiligde betaalomgeving te gaan

* = Verplicht veld

Blijf op de hoogte!

Elke maand indrukwekkende verhalen, actuele vacatures en het laatste nieuws in je mailbox: meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Hart voor Kinderen

Postadres:
Postbus 160
1250 AD Laren (NH)

Bezoekadres:
Johannes Geradtsweg 24b
1222 PT Hilversum

Telefoon: 035 - 772 11 04

Giften: NL41INGB0000004520
 
KvK: 32136226
© 2018 Hartvoorkinderen - Sitemap