/
  • Home
  • Microkredietprojecten

Microkredietprojecten

Met de verkoop van handgemaakte, fairtrade producten uit Afrika steunt Hart voor Kinderen

een fantastisch doel: kwetsbare kinderen en moeders in Afrika. Van elk verkocht sieraad gaat het grootste deel van de opbrengst direct terug naar de

maker(s) waarmee ze een kans krijgen op een beter bestaan en de zelfwerkzaamheid

wordt aangemoedigd. Het overige deel van de opbrengsten is bestemd voor stichting Hart

voor Kinderen ter ondersteuning van pleeggezinnen.
Madina's

De Madina's zijn armbanden, gemaakt door vrouwen in Oeganda. Het hoofddoel van de verkoop van de Madina's is om de levens van deze moeders en hun kinderen te verbeteren. Veel vrouwen zitten in een uitzichtloze situatie en hun kinderen krijgen veelal niet de kans op onderwijs. Onze Oegandese collega, Madina, kwam op het idee om vrouwen te trainen in het maken van prachtige producten, om zo een groep moeders de mogelijkheid te geven zich uit deze situatie te ontworstelen. Door middel van de verkoop krijgen zij dan een stabiel inkomen en kunnen hun kinderen naar school. 

Beads of Portia

Portia Mpangwa is een getalenteerde en hardwerkende jonge vrouw. Haar droom? Een eigen zaak en een stenen huis. Haar probleem? Ze woont in een kamer van golfplaten in Zuid-Afrika. Als het regent, loopt het water onder haar bed door en vreest ze dat haar 'huis' instort. Portia maakt sieraden van kraaltjes en Zulu beads (zaden). Met de verkoop van handgemaakte producten uit Afrika steunt Hart voor Kinderen een fantastisch doel: kwetsbare kinderen en moeders in Afrika. 

Yoell's

Elk mens op deze aarde heeft wel een droom, wens of verlangen; voor veel vrouwen in Afrika is deze droom dat zij hun kinderen de volgende dag te eten kunnen geven. De hoop dat hun kind misschien ooit naar school zal kunnen gaan en door hard werken misschien succesvol zal kunnen worden en het gezin daarmee zal kunnen onderhouden. Met het steunen van deze microkredietprojecten probeert Hart voor Kinderen deze Afrikaanse vrouwen te helpen deze droom te bereiken.

Hart voor Kinderen

Postadres:
Postbus 160
1250 AD Laren (NH)

Bezoekadres:
Johannes Geradtsweg 24b
1222 PT Hilversum

Telefoon: 035 - 772 11 04

Giften: NL41INGB0000004520
 
KvK: 32136226
© 2018 Hartvoorkinderen - Sitemap